Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Hoe EVC Direct ze zichtbaar maakt voor je SKJ-registratie


Terug naar blog

Hoe vaak gebeurt het dat jeugdzorgmedewerkers over vaardigheden beschikken die niet direct in het oog springen op hun CV? Denk aan het vermogen om goed te communiceren in stressvolle situaties, de natuurlijke bekwaamheid om emotionele steun te bieden, of het talent om subtiele signalen bij kinderen te herkennen die anderen vaak missen. Deze vaardigheden zijn ongelooflijk waardevol maar vaak moeilijk aan te tonen wanneer je een SKJ registratie wilt halen. EVC Direct biedt een methode om deze informele vaardigheden zichtbaar en erkend te maken. Hierdoor krijg je de erkenning die je verdient en kun je jouw kwaliteiten effectiever inzetten in je dagelijkse werk. Het proces zorgt ervoor dat jouw professionele waarde volledig wordt vastgelegd en herkend.

Wat is de EVC-procedure en hoe kan het jou helpen in de jeugdzorg?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties, een beoordelingsprocedure die jouw kennis en kunde officieel in kaart brengt, zelfs als deze buiten het formele onderwijs zijn ontwikkeld. In een sector zoals de jeugdzorg, waar praktische ervaring vaak meer zegt dan een behaald diploma, kan EVC Direct een rol spelen. Het helpt jou om jouw unieke vaardigheden officieel erkend te krijgen. Dit proces is niet alleen nodig voor jouw professionele groei maar versterkt ook de kwaliteit van de zorg die je levert. Bovendien vergroot het je kansen op betere carrièreperspectieven en erkenning binnen je vakgebied. Door je competenties zichtbaar te maken, draag je bij aan een hoger niveau van professionaliteit en betrouwbaarheid in de jeugdzorg. Uiteindelijk draagt dit bij aan het opbouwen van een sterkere en beter toegeruste beroepsgroep. Het creëert een standaard waar anderen in de sector naar kunnen streven.

Hoe begin je met de EVC-procedure bij EVC Direct?

De procedure start met het verzamelen van bewijzen van jouw vaardigheden. Denk hierbij aan werkervaring, verslagen, aanbevelingen van collega’s of zelfs video-opnames van jouw werk in actie. Nadat je al je bewijsmateriaal hebt ingeleverd, volgt een beoordeling door een erkend assessor van EVC Direct. Deze beoordeling omvat doorgaans een persoonlijk gesprek waarin je jouw ervaringen en competenties kunt toelichten. Na deze beoordeling ontvang je een officieel document dat jouw vaardigheden bevestigt en dat je kunt gebruiken om je SKJ-registratie te ondersteunen. Dit document is een waardevolle toevoeging aan je portfolio en kan doorslaggevend zijn bij het aantonen van je bekwaamheid. Hiermee leg je een solide basis voor verdere professionele ontwikkeling en erkenning in de jeugdzorg.

In de jeugdzorg maakt jouw unieke set aan vaardigheden en persoonlijke benadering een significant verschil in het leven van kinderen. EVC Direct biedt je de mogelijkheid om deze waardevolle vaardigheden te identificeren, zichtbaar te maken en officieel te laten erkennen. Zo groei je niet alleen als professional maar bied je ook betere ondersteuning aan de kinderen die je helpt. Waarom wachten? Start vandaag nog met het erkennen van jouw verborgen talenten in de jeugdzorg! Je inzet en toewijding verdienen het om erkend te worden. Geef jezelf en de kinderen de toekomst die ze verdienen door jouw kwaliteiten officieel te laten erkennen.



Terug naar blog